HTML

BlackFlag

Friss topikok

Archívum

2014.01.18. 19:05 C I V I L W A R

És vannak, akik az AIDS mellett tüntetnek

Az AIDS mellett tüntettek józsefvárosi fideszes képviselők. A tüntetést szervező fő-álcivil házmesterként szervez helyiekből önkénteseket a fideszes önkormányzat projektjeihez.

Szavak nincsenek a Ferencz Orsolya és a beosztott polgárőreivel büntető Kaiser József helyi fideszes képviselők megjelenésével súlyosbított mai Budapest VIII. kerületi Kék Pont-ellenes tüntetés mélysötét ostobaságára.

Aki nem tudná, a Kék Pont az egy civil egyesület, és egyebek mellett a nyolcadik kerületben azzal foglalkozik, hogy új tűket ad a heroin rabságából kitörni képtelen, szerencsétlen honfitársainknak. Ez azért praktikus, mert a heroinfüggők alkalmasint különösen ki vannak téve annak, hogy a lehetetlen szint alá szegényedjenek, és ne maradjon tűre pénzük. Kombinálva azzal a szintén lehetséges körülménnyel, hogy a heroinhoz képest a saját egészségüket is leszarhatják, ez praktikusan oda vezethet, hogy tűket cserélgetnek, bárhol talált használt tűt alkalmaznak újra.

Igen, srácok, így terjed a HIV vírus, más egyéb kellemetlen kórokozók mellett.

A Kék Pontnak köszönhetjük azt, hogy az imént említett, szerencsétlen heroinfüggő honfitársainknak van esélyük kitörni a helyzetükből, ugyanis a függőségük járulékos kockázatai között nem szerepelnek halálos fertőző betegségek, és valami esélyük marad legalább életben maradniuk egy ideig.

A Kék Pontnak köszönhetjük azt is, hogy nem kell azon rettegnünk, hogy szexelünk-e olyannal, aki szexelt már olyannal, aki szexelt már intravénás droghasználóval, vö: hogy nincs drámai méretű HIV-fertőzött populáció Budapesten.

Mindenki hozzon még egy házmestert

Nem igazán elborult feltételezés, hogy a tüntető "civileket" a helyi Fidesz instruálta (pl. a KB blog tudósít Ferenci Orsolya önko. képviselő a szervezőknek küldött "az a kérés, hogy el lehet kezdeni" üzenetéről, és az sem lehet véletlen, hogy óvodában hirdethették a tüntetést), bizonyára valamilyen politikai haszonszerzés motivációjával. Hogy ezzel milyen károkat okoznak a valódi civil társadalom hitelességének és milyen mértékben kockáztatják elsősorban a helyiek, de leginkább egész budapest lakosságának az egészségét, az felbecsülhetetlen.

A szervező, jogerősen kevesebb mint egy éve bejegyzett Orczy Egyesület sok titkot egyébiránt nem csinál abból, hogy a helyi Fidesznek szervez akciócsoportokat: a birosag.hu nyilvántartása szerint alaptevékenysége az, hogy "a területen lévő társasházakban önkéntes láncot" hoz létre és aztán "az önkormányzat értesítése alapján" önkormányzati "projektekben" vesz részt. Gondolom mint a mostaniban.

Mondjuk a feladatra jó embert találtak, ugyanis a kerület honlapja listázza Gondos Juditot, az egyesület képviselőjét és a mai tüntetés egyetlen felszólalóját, mint egy kerületi társasházkezelő cég reprezentánsát. Közös képviselőként valószínűleg nem lesz nehéz a házmester jóindulatára pályázó kisnyugdíjasokból akciócsoportokat szervezni. Az Arany Anker Kft. - amelynek egyik ügyvezetője és résztulajdonosa is Gondos - árbevétele 2010 és 2012 között egyébként megmásfélszereződött, nyilván a kerületi önkormányzattól teljesen függetlenül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blackflag.blog.hu/api/trackback/id/tr985769445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása